RU  
Contacte
г. Кишинев ул. Заводская 11
Serviciul de referință:
+373 252 23020
Bomi
г. Кишинев ул. Заводская 11
+373 78963187 +373 252 23020 sale@bomi.md
г. Кишинев ул. Заводская 11
Serviciul de referință:
+373 252 23020
Bomi
г. Кишинев ул. Заводская 11
+373 78963187 +373 252 23020 sale@bomi.md
Coş
empty basket
coșul tău este gol
Selectați produsul care vă interesează în catalog și faceți clic pe butonul „Adaugă în coș”.
Pentru a cataloga
or. Drochia Str. Eternitate 3
Inregistreaza-te
După înregistrarea pe site, veți fi disponibil starea de urmărire a comenzilor, a contului personal și a altor caracteristici noi
RO  RU  
Inregistreaza-te
După înregistrarea pe site, veți fi disponibil starea de urmărire a comenzilor, a contului personal și a altor caracteristici noi
RO  RU  

Idei pentru amenajarea unei băi mici

30.01.2022
#Сантехника

Băile mici pot fi o problemă atunci cînd ne gandim la decorarea acestora, însă nimic nu este imposibil, mai ales cand vine vorba de design, în zilele noastre dispunînd de atît de multe oferte si soluții, toate la îndemîna noastra. Proiectul de amenajare baie mică poate fi chiar o adevarată placere dacă respectam anumite reguli estetice si functionale. Astfel, putem, cu siguranță, să folosim spațiul limitat in interesul nostru, fără să vedem totul intr-o latură negativă.

Reparația în camera de baie trebuie începută de la o analiză a planului interior - o apreciere a posibilității de mutare a peretelui total sau parțial, pentru a oferi mai mult spațiu, unde se poate de încardat mașina de splălat sau cabina de duș. Pereții groși se potrivesc perfect pentru dulapuri ascunse, ce ajută la rezolvarea problemei de insuficiență spațială. Fiecare cameră de baie, indiferent de dimensiunile acesteia, trebuie sa fie delimitată strict în două zone la etapa de proiectare - zona uscată și zona umedă. Lavoarul și oglinda ar fi bine sa fie plasate vis-a-vis de ușă. Dacă camera de baie este la un loc cu veceul, atunci vasul WC trebuie sa fie amplasat un pic într-o parte. Fiecare centimetru poate fi utlizat la maxim, este nevoie doar de planificat totul din timp și de a alege stilul potrivit, precum dimensiunile și formele obiectelor sanitare.

1. Instalații sanitare compacte

Alegînd obiectele sanitare si mobilierul, trebuie să țineți cont de dimensiunile camerii de baie. În magazinele noastre ve-ți găsi o alegere vastă de mobilă și tehnică sanitară de diferite mărimi și stiluri. Se pot folosi căzile compacte, iar vasele WC și bidet-ri ar fi bine să fie suspendate și cu montare ascunsă în perete. Acest tip de faianță sanitară au un aspect estetic contemporan și nu ocupă mult spațiu pe podea, ce ușurează procesul de curățenie. O altă opțiune potrivită unei băi mici ar fi instalarea vasului WC integrat cu funcția bidet-ului. Lavoarele ar fi bine să fie cu montare pe blat sau montate pe dulap de baie, la fel suspendat și compact.

2. Alegerea culorilor potrivite.

Dacă vă place ordinea și confortul, renunțați la excesele în decorarea și amenajarea băii. Designerii recomandă să optați pentru simplitate, in ceea ce tine de alegerea materialelor, stilului și culorilor. Acest lucru vă va ajuta să evitați o aglomerare vizuală a spațiului, care trebuie să fie folosit rațional. Este binevenită amenajarea cu oglinzi mari și suprafețe lucioase monotone. Alegerea cea mai potrivită pare a fi albul și nu este deloc greșit. Baia va părea mai spațioasă dacă optați pentru o faianță albă. Dar dacă vă plac culorile și vă doriți ceva mai puțin previzibil, trebuie să știți că vă puteți juca cu ele chiar și într-o baie de dimensiuni reduse. Secretul stă în a combina o podea închisă la culoare cu pereții colorați în nuanțe deschise, cum ar fi roz, gri, culoarea perlei, azuriu. Pereții deschiși vor crea senzația de spațiu larg, iar iluzia poate fi accentuată cu un tavan alb. La fel o soluție potrivită va fi placarea suprafeților cu gresie de dimensiuni mari, care, vizual, pot adăuga cîțiva centimentri cămerii de baie. 



3. Citeva trucuri de amenajare.

Exista diferite modalitati de a crea impresia unui spatiu mai mare, chiar si in decorarea bailor de dimensiuni mici. Cum creativitatea ne sta la dispozitie, in continuare va prezentam cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru o amenajare baie mica:
  • Cabina de dus: optati pentru cabina de dus in locul cazii, pentru a ocupa cat mai putin spatiu in baie. Cabinile de duș cu peretele fix ar fi un compromis ideal, în ceea ce ține de comfort și preț. Acesta este genul de cabini care se montează pe colțul băii, folosind cei doi pereți ca laturile cabinei, restul fiind acoperit cu ușa dușului.
  • Oglinzi mari: tuturor ne plac oglinzile de dimensiuni mari, in special in băi, datorită eficienței lor, însă pentru băile mici acestea sunt o variantă mai mult decat buna, deoarece  reflecta lumina si toata incaparea, oferind iluzia unui spațiu mai mare decat este in realitate; 
  • Suport pentru prosoape: pot fi suspendate pentru a nu fi nevoiți sa asamblați bare sau dulapuri pentru așezarea prosoapelor.
  • Utilizati lumina din abundență, acest lucru este fundamental in amenajarea unei băi mici, in special dacă plafonul este luminos. Montați corpuri de iluminat in diverse locuri ale băii, de exemplu in tavan, in jurul oglinzii sau chiar folosirea lampilor LED, incastrate sau incandescente.


Designul cameriloe de baie mici nu trebuie sa fie o povară, ci o placere, deoarece, in ciuda spațiului redus, aveți parte de multe opțiuni pentru a crea efectul dorit. Tot ce trebuie sa faceți este să vă informați in prealabil, să calculați bine dimensiunile, să alegeți stilul pe care vreți să îl abordați, apoi sa puteți trece la partea cea mai interesantă, aceea de a realiza decorul perfect, avînd parte de materiale felurite din magazinele Metru Patrat, cu ajutorul cărora puteți face alegerea potrivită propriilor dorințe și nevoi.
#Сантехника