Cum alegem corect adezivi pentru plăci ceramice?
Контакты
  • Дрокия
    ул. Етернитате 3
    Тел: +37369821000
  • Кишинев
    ул. Заводская 11
    Тел: +37378963187
Адрес:
Дрокия, ул. Етернитате 3
Телефон:
Загрузка карты ...
Адрес:
Кишинев, ул. Заводская 11
Телефон:
Загрузка карты ...
Корзина
empty basket
Ваша корзина пуста
Выберите в каталоге интересующий товар и нажмите кнопку "В корзину"
В каталог
г. Дрокия ул. Етернитате 3
Войти
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
RO  RU 
Зарегистрироваться
После регистрации на сайте вам будет доступно отслеживание состояния заказов, личный кабинет и другие новые возможности
RO  RU 

Cum alegem corect adezivi pentru plăci ceramice?

15.09.2017
Cum alegem corect un adeziv pentru placarea gresiei și faianței?
Sfaturi utile și caracteristicile adezivilor Kreisel.

     Placarea suprafețelor cu plăci ceramice este o etapă esențială în orice lucrări de reparații și finisare . Fiind practicat de secole, acest proces a suportat diverse schimbări și a avansat de-a lungul anilor. Astăzi există o varietate de tipuri de plăci ceramice, cu compoziții, dimensiuni și destinații diferite. Pe lîngă aspectul estetic, trebuie să ținem cont și de aspectul practic a acestora. Anume din aceste considerente, alegerea corectă a adezivului este o etapă foarte importantă care necesită o abordare serioasă.

    Există câteva criterii de care ne conducem când alegem adezivul pentru placarea plăcilor ceramice:

-tipul plăcilor ceramice;

-tipologia suprafețelor unde se aplică plăcile ceramice;

-factorii externi la care sunt expuse (temperaturi mari sau mici, precipitații, îngheț etc);

-timpul de uscare dorit.

     Astfel, în dependență de criteriile enumerate mai sus, au fost create mai multe feluri de adezivi, care ar putea sa facă față tuturor cerințelor și așeptărilor ale consumatorilor.
     Astăzi, dorim să vă vorbim despre adezivii marca Kresel. Kreisel este un brand german de amestecuri uscate, unul dinte liderii pe piața mondială, care deține mai multe uzine în diferite țări europene. Toate produsele marca Kreisel, inclusiv și adezivii pentru plăci ceramice, sunt de o calitate deosebită și nepericuloase pentru sănătate.

   Adezivii Kreisel se disting prin versalitatea lor, elasiticitate sporită, prin respectarea strictă a tehnologiei în procesul de fabricare, caracteristici unice și un spectru larg de utilizare. Totodată, acestea au o eficiență deosebită în lucrul cu cele mai variate suprafețe, cum ar fi piatra naturală, betonul, diferite suprafețe orizontale și verticale de gips și cement, plăci de gips-carton etc.

   Caracteristicile principale a adezivilor Kreisel sunt următoare:

-          Temperatura optimă de utilizare este înte 5 0С și 25 0С,

-          Uscare rapidă și posibilitatea de calcare pe faianță deja peste o zi după efectuarea lucrarilor

-          Grosimea maximă necesară a mortarului este de pină la 5 cm

-          Posibilitatea de rostuire a gresiei deja peste 2 zile după uscare

-          Timpul pentru corectarea poziției plăcii după placare este de 10 minute

-          Timpul placării eficiente după aplicarea adezivului este de 10 minute

-          Proporția pentru pregătirea a amesticului este de 25kg de adeziv la 6 L de lichid

-          Termenul de valabilitate pentru utilizare după amestecarea cu apă este de pînă la 2 ore la temperatura optimă de 5-25 0С grade și umiditatea 60%.

-          Consumul relativ mic de 1,3kg/1m2 cu grosimea amestecului adeziv de 1 mm.

     Și totuși cum să facem alegerea corectă a adezivului, în dependență de necesitățile noastre? Pentru a satisface toate cerințele consumatorilor, Kreisel propune cîteva tipuri de adezivi.

1. Adezivul Kreisel 101 – pentru lucrări de interior. Se folosește pentru placarea pe pereți și podea pentru orice tip de gresie si faianta absorbante, piatra naturala, teracote si mozaicuri, la suprafețe stabile cu adeziune înaltă din beton, ciment, tencuieli de ciment și șape de ciment.

2. Adezivul Kreisel 102 – pentru lucrări de interior și exterior. Adezivul este rezistent la îngheț și se folosește pentru placarea gresiei și faianței pe podea și pereți, și totodată a mozaicurilor, cu absorbție de peste 1% și de dimensiuni pînă la 40x40 cm. La lucrări de interior, se utilizează pe suprafețe trainice, care nu se deformează, cu adeziune înaltă. La lucrări de exterior, se utilizează la placarea gresiei porțelanate pe suprafețele care la fel nu sunt supuse deformărilor mari ca rezultat a oscilațiilor termice.

3. Adezivul Kreisel 103 – pentru lucrări de interior și exterior. Se folosește la placarea gresiei ceramice cu absorbție de peste 1% și dimensiuni pînă la 60x60 cm și a gresiei porțelanate cu absorbție de pînă șa 1% și dimensiuni de pînă la 40x40 cm. La lucrări de interior se folosește la suprafețe trainice cu adeziune înaltă, iar la lucrări de exterior se folosește la gresie rezistentă la ingheț, pe suprafețele care la fel nu sunt supuse deformărilor mari ca rezultat a oscilațiilor termice.

4. Adezivul Kreisel 104 – pentru lucrări de interior și exterior. Adezivul este de elasticitate sporită și se utilizează la placarea tuturor tipurilor de gresie și faianță pe pereți și podea, chiar și a celor de dimensiuni mari, atăt la suprafețe stabile, cît și la cele supuse deformării, inclusiv și pentru terase cu înclinare de peste 2%. Poate fi folosit la placarea plăcilor din piatră naturală, cu excepția marmurei și la placarea piscinelor și sobelor, dacă temperatura acestora nu se ridică mai mult de 80 0С.

5. Adezivul Kreisel 105 – amestecul elastic pentru placarea cu granit ceramic și piatră naturală. Totodată se folosește la gresie cu absorbție mai mica de 1% și dimensiuni de pînă la 60x60 cm, la interior și exterior, către suprafețele stabile cu adeziune înaltă, care pot suporta deformări excesive ca rezultat a oscilațiilor termice, cît si cele care nu se deformează. Se utilizează la placarea piscinilor, sobelor și semineelor, suprafața cărora nu se încălzește mai mult de 700С, și a podelelor cu încalzire.

6. Adezivul Kreisel 106– amestec cu uscare rapidă; este destinat placării gresiei ceramice și porțelanate de podea și pereți cu absorbiția de peste 1% și dimensiuni pînă la 60x60 cm. Se folosește la placarea plăcilor în înterior la suprafețe trainice și stabile cu adeziune înaltă , si la exterior la suprafețe care nu au tendință de deformare sporită de la oscilații termice. După uscare devine rezistent la umiditate și îngheț. Datorită efectului de uscare rapidă, poate fi rostuit deja peste 3-4 ore după placare.

7. Adezivul Kreisel 107 – amestec de elasticitate înaltă pentru suprafețe supuse deformării. Se folosește la toate tipurile de gresie si faianță, chiar și pentru cele de dimensiuni foarte mari (cu lungime peste 100 cm), către suprafețele stabile și nestabile, cu adeziune înaltă și joasă. Este destinat si pentru încăperi cu umiditate înaltă (băi, bucătării, piscine si saune).

8. Adezivul Kreisel 108 –amestecul alb de elasticitate înaltă. Se folosește la toate tipurile de gresie și faianță, pe podea și pereți, chiar și cu dimensiuni foarte mari (cu lungime de peste 100 cm), din piatră natural și artificială, marmură și mosaic transparent. Pentru lucrări de interior și exterior, se folosește la suprafețe stabile și cele supuse deformării. Poate fi folosit la placarea piscinelor, semineelor și sobelor (dacă temperatura lor e pînă la 80 С) și a podelelor cu încălzire.

Toate tipurile de adezivi Kreisel le puteți găsi în magazinele noastre, iar consultanții nostri sunt intotdeauna la dispoziția Dumneavoastră pentru a ajuta sa faceți alegerea corectă și să primiți răspunsuri la toate întrebările.